admin

/admin

About admin

This author has not yet filled in any details.
So far admin has created 187 blog entries.

Sudijski ispit

Obavijest o održavanju ispita za kinološke sudijeU skladu sa Statutom i planom rada za tekuću godinu obavještavamo sve članove, BKS a, KSuBiH, da će se ispit za kinološke sudije za rad i eksterijer pasa održati 26. 12. 2022.Svi zainteresirani kandidati dužni su da putem emaila dostave prijavu u kojoj je obavezno navesti sekciju, grupu ili ispit koji žele da polažu.Uz prijavu je obavezno priložiti: ovjerene potvrde o stažiranju na CAC ili CACIB manifestacijamadokaz o izvršenoj uplati takse (350,00 KM za kandidate koji prvi put polažu ispit, odnosno 200,00 KM za svaki ispit za aktivne kinološke sudije i 100,00 KM takse za stažiranje za kandidate koji nisu ranije platili taksu). Prijave i dokumentaciju slati na email: kinoloski_savez@lol.baMjesto i vrijeme odrzavanja ispita biće naknadno objavljeno.

Izborna skupština KSuBiH

Izborna skupština KSuBiH održana je 24. novembra 2022, godine u Vitezu.Izabran je novi Upravni odbor, Predsjednik Refet Hadžić (BKS) i dopredsjednici Perica Jukić (KSHB) i Radovan Mazalica (KSRS).Skupština je okončana u pozitivnoj atmosferi.Iskreno čestitamo izabranim, želimo im uspješan rad u predstojećem četverogišenjem godišnjem mandatu.

BKS “Grooming club”

Skupština o osnivanju BKS "Grooming club-a" u Bosni i Hercegovini održana je u Sarajevu, 22. oktobra 2022. godine u prostorijama Bosanskog kinološkog saveza s početkom u 18:00 sati. Utvrđeno je prisustvo 12 punoljetnih građana Bosne i Hercegovine: Refet Hadžić, Lejla Alić, Adna Mešanović, Nebojša Paunović, Tamara Lučić, Adnan Hadžišehić, Meliha Čakar, Ivana Krajčić, Mahir Hatić, Aldijana Toromanović, Elma Semić, Damir Mešanović i Maida Kratović. Osnivačku skupštinu otvorio je Refet Hadžić. Pozdravio je sve prisutne te istakao značaj i ulogu osnivanja BKS "Grooming club-a" u Bosni i Hercegovini. Adna Mešanović, Tamara Lučić i Adnan Hadžišehić su pokrenuli incijativu za osnivanjem kluba te je odlučeno da se imenuju osnivačima.  Izabrani su slijedeći organi kluba  Predsjednika kluba Adna MešanovićPotpredsjednik  Adnan HadžišehićSekretara kluba Tamara Lučić Predsjedavajući skupštine Lejla Alić  Pozivamo sve zaiteresirane da se učlane u BKS Grooming Club  !

BKS Grooming Club

Poziv na sjednicu Osnivačke skupštine BKS Grooming Cluba POZIV NA OSNIVAČKU SKUPŠTINU Pozivaju se svi zainteresirani za oblast groominga pasa da dana 22. 10. 2022 godine, prisustvuju Osnivačkoj skupštini BKS Grooming cluba.Osnivačka skupština će se održati u prostorijama Bosanskog kinološkog Saveza, Nusreta Šišića Dede br 7 sa početkom u 17:30 sati, a predlaže se sljedeći DNEVNI RED Osnivanje BKS grooming cluba ;Usvajanje opštih akata;Imenovanje rukovodstva;Plan rada Molimo sve zainteresovane da uzmu učešće u radu Osnivačke skupštini te da prijave učešće na mail mesanovic1996@icloud.com— do 20.10.2022. Srdačan pozdrav,Adna Mešanović

Napustio nas je Ahmed Bešlagić

Sa velikim žaljenjem obavještavamo vas da je preminuo kinolški sudija Ahmed Bešlagić iz Tuzle. Porodici, rodbini i prijateljima upućujemo najiskrenije izraze saučešća.

Prijavnica Klupska izložba za dobermane

PRIJAVA

Seminar – workshop

Bosanski kinološki savez organizira dvodnevni kinološki seminar i workshop u Sarajevu 24-25.09.2022.  Semiar je namjenjen za: vođe uzgojakinološke sudijekinološke pripravnikeosoblje izložbe: sekretare ringova i zapisničare  Teme: Uvod u kinologijuPravilnik o stručnom radu, uzgojAnatomija i biomehanika pasaAutohtone pasmine iz Bosne i HercegovineUvod u suđenjeMetodologija suđenjaTehnike suđenjaOsvrt na grooming i handling pasa Sekretar ringa / metodologija radaZapisničar ringa / metodologija radaPraktični dioParty  Certificiranje Vođa uzgoja Zapisničar Voditelj ringa  Naknada za učešće: Učešće na seminaru 80 KMSmještaj (all inclusive) 220 KM Zadnji rok za prijave  20.09. 2022. Broj mjesta je ograničen! Mjesto održavanja Garden Club, Sarajevo  Za sve informacije o seminaru i prijave molimo kontaktirajte: alic.lejla@gmail.com

BKS Annual Boxer Club Show

BKS Annual Boxer Club Show Sudac: Tamás Radványi (HU) INFO

Godišnji odmor!

Obavještavamo Vas da Bosanski kinološki savez neće raditi od 8. 07. 2022.do 18.07.2022. godine.  Hvala na razumijevanju.