admin

/admin

About admin

This author has not yet filled in any details.
So far admin has created 172 blog entries.

Napustio nas je Samir Bilanović

Sa velikim žaljenjem obavještavamo vas da je iznenada preminuo Samir Bilanović. BKS je nažalost izgubio prijatelja, sudiju, uzgajivača i vrijednog kinološkog radnika. Porodici, rodbini i prijateljima upućujemo najiskrenije izraze saučešća.

Informacije za članova BKS vezane za rad KSuBiH

U cilju pravovremenog i transparentnog informisanja članova BKS objavljujemo orginalnu email prepisku i FCI PRAVILNIK O IMENOVANJU SUDACAuz napomenu da FCI pravilnikom nije naveden vremenski period potreban za upisivanje dodatnih pasmina/grupa za nakon položenog prvog sudijskog ispita za FCI grupu. Generani sekretar, Refet Hadžić

Napustio nas je Slaviša Elez

Sa velikim žaljenjem obavještavamo vas da je iznenada preminuo Slaviša Elez. Slaviša je bio veliki čovjek koji je ostavio neizbrisiv trag u dušama i srcima onih koji su ga poznavali. BKS izražava iskreno saučešće porodici, prijateljima i svima koji su ga poznavali. Počivao u miru Slaviša.

Obavještenje!!!

Na sastanku predstavnika saveza osnivača KSuBiH, koji je održan 09. 02. 2021. u Banja Luci, a kojem  su prisustvovali:  Radovan Mazalica, predsjednik KSRS i Predrag Uzelac, Perica Jukić, predsjednik KSHB i Julijan Glavočević, Refet Hadžić generalni sekretar BKS-a i Damir Šerak predsjedavajući Skupštine KSuBiH, potpisan  je Sporazum koji: obavezuje saveze osnivače da u svoje članstvo neće primati lica koja su pod pravosnažnom disciplinskom mjerom nekog od saveza osnivača.svaki pojedinačno kršenje stava jedan ovog Sporazuma biče sankcionisano novčanom kaznom  u iznosu od 5.000,00 KM koji  se ima uplatiti na račun KSuBiHu slučaj spora ne odlaže se  izvršenje a UO KSuBiH nadležan je za rješavanje sporovaovaj sporazum stupa na snagu danaom donošenja, 09. 02. 2021. god. Predstavnici saveza su dogovorili: da se neće izricati mjere zabrane uzgoja, odnosna prijave legala  ukoliko mjera nije izrečena zbog kršenja Pravilnika o uzgoju i upisu pasda u Rodovne knjige KSuBiHda se neće izricati mjere zabrane izlaganja, takmičenje na kinološkim manifestacijama ukoliko mjera nije izrečena zbog kršenja Pravilnika o manifestacijama, odnosno neprimjerenog ponašanja na istim.

BKS sudijska lista 2021

Sudijske članarine za 2021. godinu

Obavještavamo kinološke sudije BKS-a da je zadnji rok za plaćanje sudijskih članarina za 2021. godinu, 20.12.2020. godine, te da sudije koje nisu platile članarinu sa datumom 20.12.2020. godine, neće biti uvršteni na sudijsku listu.Članarina za kinološke sudije za 2021. je 50 KM za suce koji prvi plaćaju članarinu ona iznosi 60 KM.

Skupštinski sastanak

Pozivamo delegate BKS-a u skupštini KSuBiH na skupštinski sastanak koji će se održati u u restoranu Lovac, 08.07.2020. godine u 12:00 sati. Molimo da delegate da potvrde potvrde dolazak.

Sarajevo Winner 2020 se odgađa

Radi pogoršanja situacije u vezi pandemije virusa COVID-19, nažalost Vas obavještavamo da se međunarodne izložbe pasa Sarajevo Winner 2020 odgađaju, te se neće održati kako je bilo predviđeno, od 17. do 19.07.2020. izložbe ćemo organizirati u prvom mogućem, novom terminu.  Hvala svima koji podržavaju našu izložbu, svjesni smo da su se Vaši planovi poremetili no zdravlje i sigurnost naših gostiju i članova i uvijek su nam prioritet.Zahvaljujemo na razumijevanju, ostanite nam zdravo. Due to the rising number of Covid-19 cases we regret to inform you that we MUST POSTPONE International dog shows Sarajevo Winner 2020 which were supposed to be held from 17. - 19.07.2020. the shows will be organised on most convenient first possible dates. Thanks all those who supported this event, we share the disappointment of the many that were looking forward to it. The safety of the members and guests to the shows is the prime concern. Stay safe and thank you for your understanding.  

Ispit za kinološke sudije

Ispit za kinološke sudije održat će se 5. juna 2020. u prostorijama BKS-a.Po slijedećem rasporedu:

Sudijski ispit

Obavijest o održavanju ispita za kinološke sudije Ispit za kinološke sudije održat će se 5. juna 2020. u prostorijama BKS-a.Kandidati koji su prijavili ispit 27.03.2020. koji je odgođen, nisu dužni obnoviti prijave. Ostali kandidati dužni su da dostave putem emaila prijavu uz kojoj je obavezno priložiti: potvrde o stažiranjudokaz o izvršenoj uplati takse (250,00 KM za kandidate koji prvi put polažu ispit, odnosno 150,00 KM za svaki ispit za aktivne kinološke sudije). Prijave i dokumentaciju slati na email: kinoloski_savez@lol.ba