Yearly Archives: 2021

Napustio nas je Samir Bilanović

Sa velikim žaljenjem obavještavamo vas da je iznenada preminuo Samir Bilanović. BKS je nažalost izgubio prijatelja, sudiju, uzgajivača i vrijednog kinološkog radnika. Porodici, rodbini i prijateljima upućujemo najiskrenije izraze saučešća.

Informacije za članova BKS vezane za rad KSuBiH

U cilju pravovremenog i transparentnog informisanja članova BKS objavljujemo orginalnu email prepisku i FCI PRAVILNIK O IMENOVANJU SUDACAuz napomenu da FCI pravilnikom nije naveden vremenski period potreban za upisivanje dodatnih pasmina/grupa za nakon položenog prvog sudijskog ispita za FCI grupu. Generani sekretar, Refet Hadžić

Napustio nas je Slaviša Elez

Sa velikim žaljenjem obavještavamo vas da je iznenada preminuo Slaviša Elez. Slaviša je bio veliki čovjek koji je ostavio neizbrisiv trag u dušama i srcima onih koji su ga poznavali. BKS izražava iskreno saučešće porodici, prijateljima i svima koji su ga poznavali. Počivao u miru Slaviša.

Obavještenje!!!

Na sastanku predstavnika saveza osnivača KSuBiH, koji je održan 09. 02. 2021. u Banja Luci, a kojem  su prisustvovali:  Radovan Mazalica, predsjednik KSRS i Predrag Uzelac, Perica Jukić, predsjednik KSHB i Julijan Glavočević, Refet Hadžić generalni sekretar BKS-a i Damir Šerak predsjedavajući Skupštine KSuBiH, potpisan  je Sporazum koji: obavezuje saveze osnivače da u svoje članstvo neće primati lica koja su pod pravosnažnom disciplinskom mjerom nekog od saveza osnivača.svaki pojedinačno kršenje stava jedan ovog Sporazuma biče sankcionisano novčanom kaznom  u iznosu od 5.000,00 KM koji  se ima uplatiti na račun KSuBiHu slučaj spora ne odlaže se  izvršenje a UO KSuBiH nadležan je za rješavanje sporovaovaj sporazum stupa na snagu danaom donošenja, 09. 02. 2021. god. Predstavnici saveza su dogovorili: da se neće izricati mjere zabrane uzgoja, odnosna prijave legala  ukoliko mjera nije izrečena zbog kršenja Pravilnika o uzgoju i upisu pasda u Rodovne knjige KSuBiHda se neće izricati mjere zabrane izlaganja, takmičenje na kinološkim manifestacijama ukoliko mjera nije izrečena zbog kršenja Pravilnika o manifestacijama, odnosno neprimjerenog ponašanja na istim.